Mesafeli Satış Sözleşmesi (2 SAATLİK WiSpotter Hizmeti)
MADDE 1: TARAFLAR
1. İşbu sözleşme aşağıda bilgileri yer alan Hizmet Sağlayıcı ile elektronik ortamda işbu sözleşmeyi kabul ettiğini beyan eden, isim, adres ve e -posta dahil iletişim bilgilerini WiSpotter kayıt ekranında belirten Tüketici arasında akdedilmiştir.
2. Hizmet Sağlayıcı bilgileri aşağıdadır: .
Doruk İletişim ve Otomasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş
Adres : Dikilitaş Mah. Eren Sok. No:26 Beşiktaş / İSTANBUL Telefon : 0850 277 92 00
E-posta : info@doruk.net.tr Çağrı Merkezi : 0850 277 07 24
3. Tüketici Bilgileri aşağıdadır:
Ad / Soyad / Ünvan :
Adres : Telefon : ++90 05316588009
E-posta : batin.durgun@gmail.com
MADDE 2: KONU
Yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, işbu sözleşme ile işbu sözleşmenin ayrılmaz eki olan fatura bilgileri ve Bilgilendirme Formu’nda yer alan DorukNet WiSpotter Hizmetini ve www.doruk.net.tr sitesinde İnternet Erişim Hizmetleri/WiSpotter Hizmet tanıtım sayfasında yer alan bilgilerle, sadece ICF Antalya Havalimanı Terminalinde kullanılmak üzere satın alınmasına ilişkin tarafların hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesidir.
MADDE 4: SÖZLEŞMENİN KURULUŞU
b. İşbu sözleşme, Tüketici tarafından okunduğu ve kabul edildiğinin elektronik ortamda onaylandığı an kurulmuş olup, alınan Hizmetin aktive edilmesi ile başlayacak Hizmet süresi ile sınırlıdır.
c. Tüketici tarafından Bilgisayarı üzerinden veya Kiosklardan satın alınan Hizmet; Bilgilendirme Formunun okunması, bu formun ve işbu sözleşmenin elektronik ortamda onaylanmasını müteakip Tüketici adına Hizmet satışının tamamlanması ile başka bir işleme gerek olmaksızın aktive edilerek alıcıya teslim edilmiş olacaktır. Aktivasyon için Hizmet bedeli dışında ayrıca bir bedel talep edilmemektedir.
MADDE 5. WiSpotter Hizmeti Kullanım Şartları
a. Tüketici’ye işbu sözleşme ile tanınan haklar sadece Tüketici’nin şahsi kullanımı için olup, Üçüncü Kişileri ücretli veya ücretsiz olarak bu haklardan faydalandıramaz, Hizmeti kiralayamaz, işbu sözleşmeden doğan haklarını hiçbir şekilde satamaz, devredemez bundan her ne nam altında olursa olsun hiçbir şekilde maddi menfaat elde edemez.
b. Tüketici, diğer WiSpotter Hizmet Tüketicilerinin Hizmetten yararlanmasına engel olacak ve sisteme yazılımlara ve datalara zarar verecek şekilde Hizmeti kullanamaz..
d. Tüketici, DorukNet tarafından otomatik olarak üretilerek gönderilen her türlü bilgiyi, muhafaza etmekle sorumlu olup, Üçüncü Kişilerle paylaşamaz.
f. Tüketici sözleşme konusu Hizmetten aynı anda tek Bilgisayar üzerinden yararlanabilecektir.g. Tüketici; Hizmet Sağlayıcının uygun bulduğu ( DSL, METRO ETHERNET, ISDN vb.) bağlantı yöntemleri ile Hizmete erişebilir. Tüketici, erişime uygun Bilgisayar kullanmak zorundadır. Tüketici; erişime uygun olmayan Bilgisayar kullanımı nedeni ile Hizmet Sağlayıcıdan herhangi bir talepte bulunamaz.h. Tüketici, Hizmeti kullanarak Üçüncü Kişilerin marka, patent, telif hakkı ve sair haklarını ihlal edemez. Hizmet kullanılarak herhangi bir lisansız ürünü Bilgisayara yükleyemez. Lisans veya izin gerektiren herhangi bir ses, görüntü veya sair içeriği izin veya lisans olmadan Hizmet kullanarak yükleyemez. Tüketici; Hizmeti kullanarak herhangi spam dosya gönderemez, Hizmeti kullanmak suretiyle kanunlara, kamu düzenine ve genel ahlak kurallarına aykırı herhangi bir içeriğe erişemez, böyle içerikleri Hizmeti kullanarak yayamaz.
i. Tüketici, internetin ve kablosuz erişimimin doğası gereği, güvenlik ve gizlilik riski taşıdığını bildiğini kabul ve beyan eder. Bu nedenle, Tüketici Hizmet Sağlayıcının, internet üzerinden gelen virüslere v.b, karşı bir koruma ve engelleme yükümlülüğü olmadığını kabul ve beyan eder. Tüketici, Bilgisayarına anti virüs ve firewall yazılımı yüklemekle sorumludur.
k. Hizmet Sağlayıcı tarafından işbu sözleşmede belirtilen hakların kullanılmaması bu haklardan feragat edildiği anlamına gelmez.
MADDE 6: TÜKETİCİNİN BEYANLARI
a. Hizmet Sağlayıcı; Hizmet’in her zaman kullanım haklarını değiştirebilir, Hizmet Sağlayıcı, yaptığı değişiklikleri internet sitesinden duyurur. Tüketici bu değişiklikleri kabul ettiğini gayri kabili rücu beyan eder.
b. Tüketici sözleşme konusu Hizmeti kullanmak için girdiği bilgilerin tam,eksiksiz ve doğru olduğunu beyan eder.
c. Tüketici; sözleşme konusu Hizmet nedeniyle Hizmet Sağlayıcı hakkında edindiği herhangi bir bilgiyi işbu sözleşmenin kurulmasından itibaren 5 yıl süre ile gizli tutmayı kabul ve taahhüt eder.
d. Tüketici, işbu sözleşme konusu Hizmeti, 5856 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunu başta olmak üzere, tüm mevzuata, kamu düzeni, ahlak ve iyi niyet kurallarına ve işbu sözleşmeye uygun olarak kullanacağını aksi bir kullanım halinde tüm cezai, idari ve hukuki sorumluluğunun kendisinde olduğunu, Hizmet Sağlayıcının bu nedenle uğrayacağı tüm zararları ilk talep üstüne ve herhangi bir mahkeme kararına ihtiyaç duyulmaksızın tazmin edeceğini gayrikabili rücu kabul ve beyan eder.
f. Tüketici, Hizmet nedeniyle Bilgisayarında herhangi bir veri (yazılım, belge, görüntü; fotoğraf v.b) kaybı olması, data transferi yapması halinde, Hizmet Sağlayıcının bu transferin, yapılmamasından, eksik veya hatalı yapılması, Bilgisayar yazılım ve sistem hasarları dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın Hizmet kullanımı nedeniyle Tüketici tarafında oluşabilecek hiçbir zarardan Hizmet Sağlayıcının sorumlu olmadığını kabul ve beyan eder.
g. Tüketici işbu sözleşmeyi elektronik ortamda onaylamak suretiyle, Hizmet Sağlayıcıya verdiği kişisel bilgi ve verilerin işlenmesini, gerek ücretli gerek ücretsiz olarak paylaşılmasına, pazarlanmasına gayrikabili rücu izin verdiğini beyan ve kabul eder. Hizmet Sağlayıcı; bu bilgileri bir veritabanı üzerinde tasnif edip süresiz olarak muhafaza edebilir.
h. Tüketicinin, işbu sözleşmeye veya hizmet kullanım kurallarına aykırı davranması durumuna, Hizmet Sağlayıcı’nın bu nedenle maruz kalacağı tazminat, avukatlık ücreti (gerek Hizmet Sağlayıcının gerekse karşı tarafın), dava giderleri, ulaşım, konaklama ile sınırlı olmaksızın tüm zararlarını, ilk talep üzerine ve herhangi bir mahkeme kararına ihtiyaç duymaksızın tazmin etmeyi gayrikabili rücu kabul ve beyan eder.
MADDE 7: ERİŞEBİLİRLİK VE HİZMET SEVİYESİ
a. Hizmet Sağlayıcı, Hizmetin Bilgilendirme Formunda belirtilen şekilde ifasından sorumludur. Bu nedenle; Hizmet Sağlayıcı, Hizmetin sürekli erişebilir bulunması için gerekli teknik olanakları kullanmaktadır. Ancak, mücbir sebeplerden kaynaklanan durumlar ile Hizmete ilişkin yazılımdan kaynaklanan sorunların meydana gelmesi veya ilgili tedarikçilerden alınan altyapı Hizmetlerinde oluşan aksaklıklar, bakım-onarım(rutin bakım dahil), yazılım güncelleme, işletme arızaları, iş bu sözleşmeye konu olan hizmet ile ilgili olarak Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşl. A.Ş.ile, Hizmet Sağlayıcı arasında imzalanmış olan sözleşme hükümlerinden dolayı Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşl. A.Ş.’den kaynaklanan her türlü hizmet kesintileri, Üçüncü Kişilerin neden olduğu aksaklıklar, nedeniyle Hizmetin gereği gibi verilememesi veya hiç verilememesinden Hizmet Sağlayıcı sorumlu değildir. Tüketici Hizmet Sağlayıcıya her ne nam altında olursa olsun bir talepte bulunamaz. Buna rağmen; Hizmet Sağlayıcı Hizmet sürekliliğini sağlamak için tüm gayreti gösterecektir ancak Hizmet Sağlayıcı Hizmetin 7gün/24saat kesintisiz olarak sunulmasını garanti etmemekte herhangi bir performans, sabit hız garantisi vermemektedir. Hizmet Sağlayıcı Tüketici bilgilerinin, ağ güvenliğinin, Hizmetin korunması amacıyla erişimi her zaman kısıtlayabilir, bazı sitelere girilmesine engel olabilir.
b. Hizmet Sağlayıcı, Üçüncü Kişilere ait reklam yayını yapabilir, Üçüncü Kişilere ait internet sitelerine link verebilir. Hizmet Sağlayıcı, Üçüncü Kişilerin ürünleri veya internet sayfaları hakkında Hizmet Sağlayıcın herhangi bir sorumluğu yoktur.
c. Hizmet Sağlayıcı, Hizmet kullanımıma ilişkin trafik bilgilerini tutmakla, mevzuat ve yargı kararları doğrultusunda gerekli işlemleri ikmal ederek yetkili mercilerle paylaşmakla yükümlüdür. Tüketici, Hizmet Sağlayıcının mevzuat ve yargı kararları doğrulusunda görevlerini yerine getirmesi nedeni ile herhangi bir tazminat talep edemez.
Madde 8. FİKRİ MÜLKİYET
a. Hizmete ilişkin tüm marka, telif hakkı ve diğer fikri haklar Hizmet Sağlayıcıya veya Hizmet Sağlayıcının Hizmet aldığı Üçüncü Kişilere aittir. Hizmeti kullanmakla Tüketici hiçbir şekilde Hizmete ilişkin fikri haklar üzerine hak iddia edemez. Tüketici, Hizmet içeriğinin hiçbir bölümünü kopyalayamaz, çoğaltamaz, transfer edemez.
MADDE 9: HİZMET BEDELİ VE FATURA ÖDEMELERİ
Tüketici’nin satın aldığı Hizmet’e ilişkin bedel iş bu sözleşme’nin ayrılmaz Ek’i olarak Tüketicinin elektronik ortamda onayladığı Bilgilendirme Formun’da belirtilmiştir. İkametgahının Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında ise, Faturanın adresinize gönderilmesini talep etmeniz halinde, fatura adresinize gönderilecek olup, faturanın içeriği herhalükarda bildirdiğiniz elektronik posta adresinize iletilecektir.
MADDE 10: CAYMA HAKKI
Resmi Gazetede 27.11.2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanmış Mesafeli Sözleşmelere Yönetmeliği uyarınca, işbu sözleşme konusu Hizmet elektronik ortamda anında ifa edilen Hizmetlerden olduğundan, Tüketici’nin sözleşmeden cayma hakkı yoktur.
MADDE 11: SÖZLEŞMENİN SONA ERMESİ
İşbu sözleşme tarafların yükümlülüklerini karşılıklı olarak yerine getirmesiyle, Hizmetin Tüketici tarafından alınması dolayısıyla hizmet süresinin tüketilmesi ile sona erecektir.
MADDE 12: UYGULANACAK HUKUK ve YETKİLİ MAHKEME
İşbu sözleşmeden kaynaklanabilecek ihtilaflarda, İstanbul (Merkez) Mahkemeleri ve Tüketici haklarından doğan ihtilaflarda her yıl Aralık ayında yayınlanan parasal sınırlar çerçevesinde Hizmetin satın alındığı yer veya Tüketicinin ikametgahının bulunduğu yer tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleri görevlidir.
İş bu sözleşme Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir.